Wilde Dieren in Nood

Elk dier telt!

Wilde Dieren in Nood

Wilde Dieren in Nood

Holleweg 43
2950 Kapellen

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
03 376 45 15

Oprichtingsjaar:
2006

Actiedomein:
Dieren, Milieu & Natuur

Regio:
AntwerpenBestel een Goodgift

Elk dier telt!

Wilde dieren in nood - VOC brasschaat/Kapellen is één van de 10 gespecialiseerde opvangcentra's die vogels en wilde dieren in nood opvangt, verzorgt en na herstel terug de vrijheid geeft in de natuur.

Het "Vlaams opvangcentrum voor vogels en wilde dieren" werd in eerste instantie opgericht voor opvang van dieren in nood. Jaarlijks worden meer dan 5775 vogels en wilde dieren ter verzorging binnengebracht en dit aantal neemt elk jaar toe. Bij ons krijgen ze allemaal een nieuwe kans op een goed en gezond leven in de vrije natuur.

Steeds meer dieren raken dagelijks in de problemen door toedoen van mensen. Voor al deze wilde dieren staan er in Vlaanderen 10 gespecialiseerde opvangcentra klaar. Overkoepeld door vogelbescherming Vlaanderen. Samen verzorgen we jaarlijks zo’n 27.000 vogels en wilde dieren.

Ook wordt er meegewerkt aan onderzoek naar verschillende vormen van bedreigingen voor onze wilde dieren zoals botulisme, stookolievervuiling, verkeersslachtoffers, vergiftiging enz. Samen met wetenschappelijke onderzoekers en dierenartsen hopen we deze bedreiging het hoofd te kunnen bieden om in de toekomst het aantal slachtoffers te verminderen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: