Wolk in mijn hoofd vzw

1 op 5 mama's heeft het emotioneel zwaar. En dat kan beter!

Wolk in mijn hoofd vzw

Wolk in mijn hoofd vzw

Ter Lo 40
8310 Sint-Kruis

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0494 195 028

Oprichtingsjaar:
2019

Actiedomein:
Gezondheid, Vrouwen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

1 op 5 mama's heeft het emotioneel zwaar. En dat kan beter!

We nemen initiatieven die het bespreekbaar maken van psychische problemen rondom zwangerschap en bevalling bewerkstelligen. Dat doen we door enerzijds te sensibiliseren maar ook door opleidingen uit te werken voor professionele zorgverleners waarmee zwangeren en mama's in contact komen. We streven ernaar dat psychische problemen sneller gedetecteerd worden en dat deze mama's of zwangeren zo vroeg mogelijk hulp inroepen of er toe heen geleid worden. Wolk in mijn hoofd is een initiatief van het Gents expertisecentrum voor Perinatale Mentale Gezondheid.

De vzw stelt zich tot doel:

De ondersteuning en promotie van de perinatale mentale gezondheid van zwangere of bevallen vrouwen en hun partners en (ongeboren) kinderen binnen de maatschappij en het veld van de somatische en geestelijk gezondheidszorg.

De concrete activiteiten waarmee de vzw haar doelstellingen verwezenlijkt, zijn onder meer:

 • Het ontwikkelen en verspreiden van kennis betreffende perinatale mentale gezondheid
 • Het ontwikkelen en verspreiden van diagnostische methoden en behandelingen betreffende perinatale mentale gezondheid
 • Het ontwikkelen en promoten van initiatieven welke het werk van perinatale somatische en mentale hulpverleners faciliteren
 • Het ontwikkelen en promoten van ervaringsdeskundigheid en peer support binnen het veld van de perinatale mentale gezondheid
 • Het faciliteren van samenwerking tussen perinatale somatische en mentale hulpverleners, ervaringsdeskundigen en personen met mentale gezondheidsproblemen en hun context
 • Bijstand aan personen met perinatale mentale gezondheidsproblemen, hun partners en (ongeboren) kinderen
 • Financiering van projecten ter promotie van perinatale mentale gezondheid
 • Het ontwikkelen, promoten en ondersteunen van onderzoek en opleiding binnen het veld van de perinatale mentale gezondheid
 • Over ons

  Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

  In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

  Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

  Meer weten?

  Hoe werkt het?

  Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

  Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

  Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

  Ik bestel een goodgift

  Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

  Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

  Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

  Ondersteunde browsers

  Download de nieuwste versie van je favoriete browser: