Women in Film, Television & Media Belgium

Gendergelijkheid is meer dan een doel, het is een voorwaarde

Women in Film, Television & Media Belgium

Women in Film, Television & Media Belgium

Holdaal 38
9000 Gent

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
09 329 60 20

Oprichtingsjaar:
2020

Actiedomein:
Opleiding & tewerkstelling, Vrouwen

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Gendergelijkheid is meer dan een doel, het is een voorwaarde

Women in Film, Television and Media Belgium sluit zich aan bij de strijd voor gendergelijkheid en gelijke rechten voor vrouwen in het film-, televisie-, en medialandschap. We maken deel uit van Women in Film and Television International, een wereldwijd netwerk dat zich hiervoor inzet, ontstaan in de jaren 70 in Hollywood. Vandaag is WIFTI een gevestigde organisatie en actief in 30 landen, gespreid over 6 continenten.

De structurele dominantie van mannen in leiderschapsposities beïnvloedt de globale norm omtrent leiderschap. Op vrouwen kan dit een effect hebben dat ze zich er zelf niet spontaan mee identificeren. Het gebrek aan voldoende vrouwelijke rolmodellen houdt deze vicieuze cirkel vaak in stand. Deze norm kan ertoe leiden dat mannen bewust of onbewust vrouwen als leiders niet serieus nemen en de afwezigheid ervan als normaal beschouwen. Door een gebrek aan regelgeving en bestuur vanuit de creatieve industrie, vergroten deze persoonlijke oordelen helaas het risico op onbewust en bewuste vooroordelen.

Film, televisie en media spelen een diepgaande en vormende rol in het culturele en economische leven. Vanuit deze tendens is het belangrijk om diversiteit binnen deze sectoren te garanderen. Helaas tonen cijfers aan dat dat momenteel nog niet het geval is. Als de Belgische media en audiovisuele sector wil concurreren met de globale markt, moeten we onder meer het genderverschil in de branche aanpakken. WIFTM streeft daarom naar gendergelijkheid in de Belgische film-, televisie en mediasector. Zo versterken we ons creatieve en zakelijke landschap en scheppen we nieuwe mogelijkheden om onze impact op de internationale industrie te vergroten.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: