XAVI-INDIE vzw

Kinderen hebben recht op onderwijs

XAVI-INDIE vzw

XAVI-INDIE vzw

Gentse Steenweg 25
9620 Zottegem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
0479 53 55 44

Oprichtingsjaar:
2012

Actiedomein:
Kinderen, Onderwijs

Regio:
InternationaalBestel een Goodgift

Kinderen hebben recht op onderwijs

Kinderen in Zuid-India uit de kinderarbeid halen en vanuit België wordt 10€/maand gesponsord om het schoolgeld per kind te betalen of 120€/jaar. Kinderen worden in India nog heel vaak mishandeld, uitgebuit en geslagen om zware arbeid te verrichten voor 1€ per dag. Ouders die heel arm zijn kunnen helaas het schoolgeld niet betalen. Wij betalen dit schoolgeld en schenken elk jaar ook het verplichte schooluniform.

Sinds de tsunami in 2004 zijn heel veel weeskinderen achter gebleven in Zuid-India, hun ouders waren meestal vissers die door de enorme vloedgolf verdronken zijn. Deze weeskinderen werden misbruikt door grootgrondbezitters en eigenaars van steenbakkerijen. Er was voor hen geen enkele opvang, ze werden aan hun lot over gelaten.

Toen wij India bezochten in 2008 zagen we deze vreselijke situatie en we hebben beslist deze kinderen te helpen door hen uit de kinderarbeid te halen en hun schoolgeld te betalen aan de plaatselijke zusters. Ook hebben we gezorgd voor een onderkomen voor deze kinderen in een home, zodat ze uit de handen zijn van de personen die hen mishandelden en misbruikten.

Door hen volwaardig onderwijs te laten volgen hebben ze de mogelijkheid om zich op te werken tot volwassenen die een diploma kunnen behalen, waardoor ze op eigen benen staan en uit de cirkel van armoede ontsnappen. Alle kinderen hebben recht op onderwijs! Kinderen uit arme families hebben onze hulp nodig, ze hebben geen enkele andere mogelijkheid, in India bestaan géén sociale voorzieningen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: