Zebrapad VZW

Op onze strepen voor meer (h)erkenning van de EDS en HSD

Zebrapad VZW

Zebrapad VZW

Koekuitweg 2
8570 Anzegem

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
05 644 02 79

Oprichtingsjaar:
2018

Actiedomein:
Gezondheid, Onderzoek

Regio:
BelgiëBestel een Goodgift

Op onze strepen voor meer (h)erkenning van de EDS en HSD

Zebrapad VZW heeft als belangeloos doel het wetenschappelijk onderzoek naar de Ehlers-Danlos Syndromen, en de behandeling ervan financieel te ondersteunen.

De vereniging biedt daarnaast ook een oversteekplaats voor lotgenoten met EDS en HSD, en verbindt zich ertoe deze emotioneel te ondersteunen en te informeren.

De VZW is ook geëngageerd om zich te behartigen over de belangen van deze doelgroep.

Meer informatie:

De vereniging ondersteunt financieel het wetenschappelijk onderzoek naar de Ehlers-Danlos Syndromen, en de behandeling ervan. De Ehlers-Danlos Syndromen ( EDS ) zijn een groep van aandoeningen die de bindweefsels van het lichaam aantasten. De vereniging zal hiervoor op regelmatige basis een rechtstreekse gift overmaken aan Professor Dr. Fransiska Malfait. Hoofd van het bindweefselteam van het Centrum Medische Genetica Gent, gelegen bij het Universitair Ziekenhuis.

De vereniging streeft naar meer erkenning en herkenning van EDS en HSD en verbindt zich ertoe hierover te sensibiliseren en te informeren. Om het bewustzijn hiervan te vergroten, moeten we om het ‘bewust worden’ van de problematieken die zich stellen stimuleren, zodat er effectief sprake kan zijn van het ‘bewust zijn’ hieromtrent.

De vereniging biedt een oversteekplaats voor lotgenoten met EDS en HSD en tracht op verschillende manieren hiervoor ondersteuning aan te bieden. Alsook het bevorderen van het welzijn van de patiënten.

De vereniging verbindt zich ertoe zorg te dragen voor de EDS en HSD-patiënten van vandaag, maar ook gericht met het oog op morgen. Hiervoor zal de vereniging ook de belangen van de lotgenoten behartigen.

De vereniging engageert zich er toe te werken aan een beter toekomstbeeld en een betere levenskwaliteit voor lotgenoten.

De vereniging organiseert verschillende fundraising activiteiten die bijdragen aan de algemene werking en die helpt om de doelstellingen te verwezenlijken.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: