ALBATROS Poperinge

integratie via participatie -

ALBATROS Poperinge

ALBATROS Poperinge

Schipvaartweg 6
8970 Poperinge

E-mailadres - Website

Telefoonnummer:
057/33.49.53

Oprichtingsjaar:
1993

Actiedomein:
Migratie & integratie

Regio:
West-VlaanderenBestel een Goodgift

integratie via participatie -

Taal, huisvesting en werk zijn 3 belangrijke thema's waar we op focussen. We organiseren 2 x per week praatcafé's nl op woensdag van 18u30 tot 20u en op vrijdag van 13u15 tot 14u45 telkens in de bibliotheek van Poperinge, hebben een uitgebreide buddywerking, ondersteunen huiswerkklassen, en werken samen met het plaatselijk ocmw. Jaarlijks organiseren we een uitstap, een zomer- en een winterfeest.

We tellen ongeveer 230 leden waarvoor een 25-tal actieve vrijwilligers zijn ingeschakeld.

We zijn een onafhankelijke vereniging van vrijwilligers, los van elke politieke, ideologische of religieuze strekking.

We willen een brugfunctie zijn tussen de nieuwkomer (vreemdeling, vluchteling, asielzoeker) in de regio Poperinge en de diverse socioculturele, administratieve, medische en juridische diensten, en dit in nauw overleg met het plaatselijk OCMW. We willen hen kennis bijbrengen inzake de (lokale) taal, zeden en gewoonten.

We willen hen aanmoedigen om zich te integreren in onze gemeenschap via scholing, werk en deelname aan culturele, sociale, sportieve en andere tijdsbesteding.

We willen hen moreel nabij zijn in alle omstandigheden. We willen goodwill creëren bij instellingen, organisaties en plaatselijke bevolking. We willen hen ons netwerk ten dienste stellen.

Over ons

Benieuwd naar de organisatie achter Goodgift?

In 2012 richtte een team van vrijwilligers Goodgift op. Zij wilden het geven aan goede doelen stimuleren en het aantal nutteloze cadeaus verminderen. In 2019 namen wij, een nieuw team, het beheer van de website over en gaven we haar een gloednieuwe look!

Elk goed doel kan gratis deel uitmaken van Goodgift. Van de kleine vzw om de hoek tot de grote organisatie waarbij je elk jaar met een actie helpt. We werken op vrijwillige basis en alle donaties worden rechtstreeks doorgestort naar het gekozen goed doel.

Meer weten?

Hoe werkt het?

Wat is een Goodgift en hoe schenk je er één?

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Een Goodgift aankopen kan volledig gratis door te kiezen voor een digitale bon. Geef je toch liever een mooi aandenken? Dan kan dat ook! Kies het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en wij bezorgen jouw Goodgift. Schenk deze aan de gelukkige ontvanger en zij/hij doneert het bedrag aan een persoonlijk gekozen goed doel.

Ik bestel een goodgift

Oeps! Je browser wordt niet ondersteund!

Je browser (Internet Explorer 11) is verouderd

Met een verouderde browser kan je onze website helaas niet goed gebruiken. Voor de beste ervaring raden we je aan om over te stappen.

Ondersteunde browsers

Download de nieuwste versie van je favoriete browser: